Park Sorghvliet

Park Sorghvliet is eigendom van de Staat en in beheer bij het Rijksvastgoedbedrijf. In 2010 heeft het park de status van “Groen Monument” van het Rijk gekregen. Het gebied heeft grote ecologische waarde. Doordat het gebied afgesloten is en daardoor nachtelijke rust gegarandeerd is, is er een grote diversiteit van leefomgevingen van de dieren en planten. De historische, geologische en geografische oorsprong zorgt voor een leefruimte voor de bijzondere flora en fauna die niet te vergelijken is met aangelegde parken.

Park Sorghvliet is 25 hectare groot en ademt de sfeer uit van een eeuwenoud landgoed. Het gebied heeft een stelsel van paden, zicht assen en lanen. Er zijn overblijfselen van een voormalige tuinaanleg te ontdekken in de vorm van bruggetjes en aarden wallen.  

Het park is een oase van rust, midden in een drukke stad. Een bijzondere plek, met zijn dynamiek, mystiek en sprookjesachtig karakter, geliefd bij mensen uit de omgeving. Het is een plek waar vogelgebieden niet worden verstoord, waar men kan wandelen en een boek lezen op een bankje. Vaak is de parkbezoeker er alleen, omringd door de natuur en haar schoonheid. En ja, dat is een van de redenen waarom men door het kopen van een toegangskaart iets meer moeite moet doen om het park te kunnen betreden.  

In 1957 werd Park Sorghvliet opengesteld voor publiek.

Bron: www.vriendenvanparksorghvliet.nl